20 Nisan 2014 Pazar

Kanın pıhtılaşması olmasa şu anda yeryüzünde insan kalmazdı…


Kanın pıhtılaşması olmasa şu anda yeryüzünde insan kalmazdı…
Sadece kanın pıhtılaşması olmasa insan vücudundaki diğer bütün sistemler işe yaramayacaktı.

İnsan vücudu aslında başlı başına bir mucize…  Her birimizin vücudunda bulunan trilyonlarca hücrenin içinde gerçekleşen olaylar insanı hayrete düşürüyor. Vücudumuzda kilometrelerce uzunluğunda döşenmiş damarlar hiçbir şekilde birbirine dolanmıyor. İlk nefes aldığımız doğum anından son nefesimizi verdiğimiz ana kadar kalbimiz kusursuz bir düzende çalışıyor, biz farkında bile değilken vücudumuzun içine yerleştirilmiş savunma sistemimiz mikroplara karşı bizi koruyor.
Kuşkusuz bu yaratılış mucizelerini saymakla bitiremeyiz. Önemli olan bunları bilmek, Allah’ın muhteşem yaratış sanatının farkında olmak ve sürekli O’na şükretmektir. Sadece yaralandığımızda kanın pıhtılaşma detayı olmasa şu anda yeryüzünde yaşayan insan kalmazdı. Bildiğiniz gibi herhangi bir nedenle, yaralanma, çizik ya da kesilme ile başlayan bir kanamada; kan damarlarından kanın akmasını önlemek amacıyla meydana gelen süreçlerin tümüne ”Pıhtılaşma” deniyor. Peki eğer pıhtılaşma olayı gerçekleşmeseydi ne olurdu? Çok basit; en ufak bir kanama bile durdurulamazdı ve kan kaybından ölürdük. Şimdi dilerseniz kanın pıhtılaşmasının detaylarına bakalım:
kan-pihtilasmasi
Kanın pıhtılaşması olmasa şu anda yeryüzünde insan kalmazdı…
kan-pihtilasmasi (1)kan-pihtilasmasi (2)kan-pihtilasmasi (3)kan-pihtilasmasi (4)kan-pihtilasmasi (5)kan-pihtilasmasi (6)kan-pihtilasmasi (7)kan-pihtilasmasi (8)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder